Termeni si condiții generale de utilizare a site-ului OPTIC-STORE.RO

1. Informatii despre site

1.1. Site-ul web optic-store.ro este proprietatea firmei EVEOPTIC SRL, cu sediul in Timisoara, Str. Bradul Nr.1, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J35/726/2013 , C.I.F. RO 31374854, numit pe parcursul acestor termeni si conditii optic-store.ro

Adrese de contact: Str.Bradul Nr.1, Timisoara Cod:300568

Tel: 0741186160

email: contact(a)optic-store.ro

1.2. Optic-store.ro este un site web de prezentare proprietate EVEOPTIC

2. Proprietatea Intelectuala

2.1 Continutul si design-ul optic-store.ro, inclusiv design-ul și experiența de utilizare a acestuia precum și bazele de date accesibile prin intermediul sau, sunt proprietatea optic-store.ro si sunt protejate prin legislatia romana in vigoare cu privire la drepturile de autor si drepturile conexe. 

2.2. Este interzisa orice utilizare a continutului optic-store.ro in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document sau de legislatia in vigoare. Cererile de utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email contact(a)optic-store.ro

2.3. In conditiile in care considerati ca un anumit continut aflat pe site-ul optic-store.ro incalca drepturile dvs. de proprietate intelectuala, dreptul la viata privata, la publicitate sau alte drepturi personale, sunteti rugat sa trimiteti un email la contact(a)optic-store.ro cu drepturile incalcate, pentru a permite administratorilor optic-store.ro sa actioneze in conformitate cu dispozitiile legale conform Legii 365/2002 privind comertul electronic.

2.4. In cazul operelor incarcate de utilizatori, optic-store.ro functioneaza intr-un regim de gazduire si ca atare nu putem fi facuti responsabili pentru continutul pus de terte persoane pe serverul nostru. Din cauza numarului mare de fisiere gazduite, este imposibil sa facem o evaluare individuala si obiectiva a fiecarui continut postat de utilizatorii inregistrati. Desi depunem toate diligentele pentru identificarea si stergerea continutului ce ar incalca drepturile de proprietate intelectuala ale altor persoane, scopul site-ului optic-store.ro fiind informarea cititorilor nostri in mod legal, exista posibilitatea ca un anume continut postat de utilizatorii inregistrati sa incalce drepturile tertilor. In aceste conditii va rugam sa ne trimiteti un email la adresa contact(a)optic-store.ro cu drepturile incalcate, pentru a permite administratorilor optic-store.ro sa actioneze in conformitate cu dispozitiile legale conform art 14 din Legea 365/2002 privind comertul electronic.

2.5 Utilizatorii optic-store.ro inteleg faptul ca sunt responsabili de orice continut publicat de catre ei pe platforma oferita de optic-store.ro, si ca sunt singurii care pot fi trasi la raspundere de autoritatile competente pentru incalcarea oricarui act normativ, indiferent ca vorbim de comentariile publicate, operele incarcate pe platforma optic-store.ro sau orice alt tip continut.

3. Suspendarea accesului

optic-store.ro poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa blocheze accesul dvs. la continutul siteului sau la o parte a acestui continut.

4. Schimbari ale site-ului

optic-store.ro isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale continutului sau. De asemenea, optic-store.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul sau continut.

5. Inregistrare, parole si responsabilitati

5.1. Accesul dvs. la serviciul de Newsletter sau unele facilitati din cadrul site-ului necesita inregistrarea dvs. cu un nume de utilizator si o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. optic-store.ro nu va cere niciodata parola conturilor dvs in mesaje prin posta electronica sau telefon.

5.2.Din pacate, nici o transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In

consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, optic-store.ro nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dvs. catre noi, catre si de la serviciile noastre online. Va avertizam asadar ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriul dvs. risc.

6. Viata privata

6.1 Informatii generale

optic-store.ro respecta viata dvs. privata si datele cu caracter personal pe care le impartasiti cu noi in momentul accesarii acestui site. Aceaste informatii au rolul de a va informa cu privire la ce tip de informatie identificabila personal este colectata de la dvs., cum si unde am putea folosi aceasta informatie, cum intelegem noi sa protejam informatia colectata de la dvs., cine are acces la informatia colectata de la dvs. si cum pot fi corectate in timp inadvertentele din informatia preluata.

optic-store.ro respecta legislatia romana in vigoare, in speta Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

SC EVEOPTIC SRL, operator al siteului optic-store.ro este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la optic-store.ro e-mail rcontact[at]optic-store.ro

Scopul colectarii datelor este posibilitatea de a avea acces mai usor la contul dvs. pe site-ul optic-store.ro sau informarea utilizatorilor cu privire la noile stiri aparute, participarea la concursuri ori participarea la campanii promotionale desfasurate de optic-store.ro.

Scopul accesului optic-store.ro la datele stocate pe calculatorul dvs. (cookie-uri) este de personalizarea continutului afisat - de exemplu de astrarea setarilor personalizate ale fiecarui utilizator, autentificarea pentru comentarii sau realizarea de profile de utilizatori (fara a fi identificat un utilizator sau dispozitiv informatic anume) in scop de marketing.

Scopul accesului tertelor retele de publicitate la datele stocate pe calculatorul dvs. (cookie-uri) este de marketing prin Internet - de exemplu pentru afisarea unor reclame relevante pentru utilizatori si realizarea de profile de utilizatori (fara a fi identificat un utilizator sau dispozitiv informatic anume) in scop de marketing.

Alte terte parti, cum ar fi cele care colecteaza date de trafic (de ex. SATI) sau cele apartinand retelele sociale (de ex. Facebook) integrate pe paginile optic-store.ro pot utiliza cookie-uri pentru scopuri de colectare a informatiilor de trafic sau , respectiv, de a permite partajarea continutului cu reteaua sociala specifica.

Utilizatorii care nu doresc accesul tertilor la datele stocate pe calculatorul dvs. (cookie-uri) pot folosi setarile browserului folosit pentru stergerea sau blocarea acestora. In ajutorul utilizatorilor nostri va indicam modul in care principalele trei browsere de pe piata permit acest lucru:

- Internet Explorer - http://support.microsoft.com/kb/278835/ro

- Mozilla Firefox - http://support.mozilla.org/ro/kb/cookie-urile

- Google Chrome - http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=ro&answer=95647

6.2 Ce informatii colectam

optic-store.ro colecteaza informatii de la utilizatorii sai in trei modalitati – direct de la utilizator, din rapoartele traficului inregistrat de serverele care gazduiesc siteurile noastre si prin intermediul cookieurilor.

Informatie furnizata direct de utilizator: atunci cand va faceti un cont la optic-store.ro, va putem intreba care este numele dvs., care este adresa dvs. de e-mail si va putem cere alte informatii personale. Datele pot fi corectate in sectiunea Profilul tau, accesibila pe parcusul intregii vizite in coltul din dreapta-sus a portalului. Aceste infromatii trimise de dvs. nu vor fi partajate cu nici o terta parte.

Informatie din raportul de trafic al serverului: atunci cand vizitati un site web, dezvaluiti anumite informatii despre dvs., ca adresa dvs. IP, ora vizitei dvs., locul de unde ati intrat in siteurile noastre. Optic-store.ro,  inregistreaza aceaste informatii pentru o perioada de timp determinata. Utilizam servicii externe companiei de analiza a traficului – cum sunt cele puse la dispozitie de Trafic,ro, Google Analytics sau SATI – Studiu de Audienta si Trafic Internet. optic-store.ro foloseste aceste date doar in scopul comunicarii sabloanelor tipizate

anonime ale utilizatorilor catre clientii nostri de publicitate. Nu utilizam datele de trafic pentru identificarea persoanelor din spatele unor adrese IP.

Cookie-uri: in ideea de a oferi un serviciu personalizat utilizatorilor nostri, optic-store.ro poate folosi cookie-uri pentru a facilita accesul la contul dvs si la avantajele aduse de acesta. De asemenea, retele terte de publicitate online care isi desfasoara promotii pe site-ul nostru pot folosi cookieuri pentru a putea adapta mesajele publicitare in functie de preferintele dvs.

Cookie-urile sunt fisiere de tip “.txt”, oferite browserului dvs. de un server web si stocate apoi pe hard-discul computerului dvs.. Folosirea cookieurilor este un standard actual la multe dintre siteurile importante pe care le vizitati.

Majoritatea browserelor sunt setate sa accepte cookieuri. Daca insa nu preferati acest lucru, puteti reseta browserul dvs., fie sa va anunte ori de cate ori primiti cate un cookie, fie sa refuze chiar acceptarea cookieurilor. Cookieurile ne permit sa salvam parolele dvs. de acces si preferintele dvs. astfel incat sa nu fiti nevoit sa le introduceti din nou data viitoare cand ne veti vizita.

6.3. Cum protejam informatiile colectate de la dvs.

Confidentialitatea si protectia informatiilor colectate de la dvs. sunt de o importanta vitala pentru noi. optic-store.ro nu ofera informatia colectata unor terti fara consimtamantul dvs. expres si prealabil. Orice statistica privind traficul utilizatorilor nostri, pe care o vom oferi catre terte retele de publicitate sau catre site-uri partenere, este furnizata doar ca ansamblu de date si nu include nici o informatie identificabila personal despre niciun utilizator individual.

Accesul dvs. la anumite servicii si informatii din cadrul siteului este protejat de o parola.

In momentul in care noi primim informatiile transmise de dvs. va garantam ca vom depune toate eforturile pentru a asigura securitatea acestora in sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislatia romana in vigoare.

6.4. Cine are acces la informatiile colectate de la dvs.

optic-store.ro nu va dezvalui nici un fel de informatie identificabila personal despre utilizatorii sai catre terte parti fara a primi mai intai consimtamantul expres al utilizatorilor in aceasta privinta.

In acelasi timp insa, optic-store.ro poate dezvalui informatii identificabile personal atunci cand legea prevede expres acest lucru, cand este cerut de o autoritate competenta sau cand acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor si intereselor optic-store.ro.

In concluzie, atunci cand accesati siteurile optic-store.ro si sunteti rugat sa ne dezvaluiti informatii despre dvs., veti dezvalui aceste informatii doar siteurilor optic-store.ro, cu exceptia cazului cand serviciul sau informatia respectiva este oferita in parteneriat cu un alt site sau serviciu.

De fiecare data insa cand un astfel de serviciu este furnizat in parteneriat cu un alt site, veti fi informat asupra acestui lucru. In ideea de a va furniza servicii la standarde cat mai inalte, este necesara partajarea informatiilor dvs. personale cu siteul sau serviciul copartener. Daca nu doriti ca aceste date ale dvs. sa fie partajate, puteti proceda in consecinta prin a nu permite transferul datelor prin neutilizarea acelui serviciu particular.

Daca alegeti insa sa acceptati partajarea datelor, trebuie sa intelegeti ca funizorii serviciului in parteneriat pot avea practici separate de confidentialitate si de colectare a datelor. optic-store.ro nu are nici un fel de control si nu poate garanta asupra tuturor aspectelor juridice pe care le implica folosirea acestor practici independente de confidentialitate.

6.5. Mesaje comerciale nesolicitate

optic-store.ro se pronunta impotriva trimiterii de mesaje comerciale nesolicitate pentru care nu are acordul explicit al utilizatorului. (spam). optic-store.ro va da posibilitatea abonarii la newsletter-ul nostru cu noutati din site si informatii despre promotiile optic-store.ro, prin simpla introducere a emailului dvs. Acesta va trebui insa confirmat prin apasarea pe un link trimis la adresa respectiva (double opt-in). De asemenea, veti avea posibilitatea sa va desubscrieti in orice moment de la acest newsletter, atit printr-un link din fiecare email

trimis, cit si pe pagina contului dvs de pe optic-store.ro. Pentru orice probleme tehnice legate de mesaje comerciale trimise de optic-store.ro va rugam sa trimiteti un email la contact[a]optic-store.ro si vom rezolva problema cat de curind posibil.

7. Publicitatea si continutul furnizat de alte parti

Anumite parti ale continutului publicat pe optic-store.ro pot sa fie furnizate de terte persoane cu care optic-store.ro are relatii contractuale in acest sens. De asemenea, in interiorul continutului optic-store.ro pot fi incluse sectiuni publicitare in care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terte persoane. optic-store.ro nu este responsabil in nici o masura asupra continutului furnizat de terte persoane, indiferent ca acesta este publicitar sau nu. De asemenea, optic-store.ro nu este responsabil de continutului paginilor externe la care se face trimitere din interiorul sau.

8. Modificarea prezentelor Termeni si Conditii

optic-store.ro isi rezerva dreptul sa schimbe acesti termeni, modificind versiunea si data adoptarii noului regulament fara indeplinirea unor alte formalitati. Atunci cand acesti termeni se vor modifica, optic-store.ro va va putea notifica prin intermediul emailului sau printr-un mesaj in contul dvs. de utilizator al optic-store.ro si prin publicarea in prima pagina a siteului, a unui link care face trimitere la noua forma a prezentului document. Accesul in site, in contul dvs de utilizator si folosirea serviciilor noastre dupa momentul notificarii sau al afisarii

linkului privind schimbarile pe prima pagina a siteului implica faptul ca v-ati dat acordul asupra noilor termeni.

9. Legea guvernanta

Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentele termeni si conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre solutionare in fata unui arbitru, iar in conditiile in care partile nu cad de acord asupra numirii unui arbitru in termen de 15 zile de la notificarea litigiului, competenta va reveni instantelor romanesti de la sediul optic-store.ro.​





 

Pentru a raspunde intrebarilor utilizatorilor si pentru a obtine date referitoare la accesul pe site-ul nostru, poate fi necesara furnizarea de informatii cu caracter personal, cum ar fi e-mail-ul si numarul de telefon. Aceste informatii pot fi folosite si pentru a transmite alte informatii despre serviciile noastre.

Optic Store.ro se obliga sa asigure confidentialitatea vizitatorilor site-ului sau. Nu vor fi transmise catre terti nici un fel de informatii cu caracter personal.

Pot fi furnizate catre terte persoane atat informatii de ordin general, trafic pe site, cat si alte informatii statistice care nu contin date cu caracter personal.

Acest site utilizeaza tehnologii care permit colectarea anumitor informatii cu caracter tehnic despre utilizator: adresa de internet, sistemul de operare folosit, tipul browser-ului, si informatii despre traficul realizat pe site-ul nostru.

Toate aceste informatii colectate prin intermediul site-ului de catre Optic Store.ro au scopul de a ajuta la imbunatatirea serviciilor sale.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

MedLife este operator de prelucrare a datelor cu caracter personal inregistrat la ANSPDCP cu nr. 26560.  Organizatorul se obliga sa respecte prevederile Legii nr.677/2001, privind protectia datelor personale stocate. Organizatorul se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor personale ale pacientilor  si sa le utilizeze conform legislatiei in vigoare. Toate persoanele beneficiaza de drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 privind protectia datelor personale inclusiv dar fara a se limita la procesare/stocare/arhivare/ dreptul la informare (art.12)/dreptul de acces la date (art.13)/ dreptul de interventie asupra datelor (art.14)/ dreptul de opozitie (art. 15)/dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art.17) si dreptul de a se adresa justitiei (art.18)/etc.

Conform Regulamentului (UE)2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulaţie a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), SC A&D OPTIC SHOP SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

Datele cu caracter personal necesare sunt:

  • Nume si prenume

  • Numar de telefon

  • Data nasterii

  • Adresa de email

  • Localitatea de domiciliu

  • Ocupatia sau profesia

  • Date ce aparţin de istoricul medical

Scopul colectării datelor este:

  • Înregistrarea în sistem în calitate de client si/sau pacient;

  • Anuntarea stadiului in care se afla comanda de ochelari;

  • Realizarea unei oferte de lentile corespunzatoare nevoilor vizuale ale pacientului;

  • Evaluarea corectă a stării de sănătate a ochiilor pacientului avănd ca scop determinarea unor dioptrii sau unui diagnostic corect şi aplicării tratamentului corespunzător.

Datele solicitate sunt necesare pentru:

- confirmarea programărilor facute online

- comunicarea termenului de executie a comenzilor

Refuzul dvs. determină imposibilitatea de a fi efectuate cele descrise mai sus.

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi nu sunt comunicate nici unui tert.

Prin transmiterea acestor date personale, sunteti de acord să primiţi informaţii despre produsele, serviciile, promotiile, evenimentele etc. oferite de eveoptic SRL.

Conform Regulamentului (UE)2016/679, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la eveoptic SRL.

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

 


Observaţie:

*orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare şi fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială). Prin urmare, această menţiune nu poate figura dacă prelucrarea are un caracter obligatoriu;

*orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

Modalitatea de informare „verbal” se utilizează, în mod excepţional, în situaţia în care nu se poate realiza informarea în alte modalităţi (ex: informare prin intermediul convorbiri telefonice, dacă acestea sunt înregistrate).

 

 

 

© Drepturi de autor EVEOPTIC SRL | Registrul Comertului: J35/726/2013 | Cod fiscal: RO31374854 | Capital social 200 RON | Adresa: Str. Bradul Nr.1, Timisoara, COD:300568 | Preturile afisate includ TVA | Telefon: +40770428172.